Världens bästa festivaler

Världens bästa festivaler

Att gå på festival är väldigt roligt. Det finns festivaler för vuxna så väl som festivaler där hela familjen har möjlighet att delta. I Sverige har vi årligen ett flertal musikfestivaler, matfestivaler och annat kul, men även på andra platser i världen kan du njuta av underhållning på toppnivå. Här nedan har vi listat några av världens absolut bästa festivaler som festival-nörden bara måste besöka minst en gång i livet! Välj mellan festivaler som erbjuder de bästa ölsorterna i hela världen eller varför inte dansa loss till musiken från världens bästa DJ:s?

 

Dia de los muertos

Dia de los muertos översätts på svenska till “De dödas dag”. Det här är en mycket stor festival som hålls i Mexiko varje år. Festivalen kan du besöka mellan den 31 till den 2 november och du kan räkna med en riktigt färgstark upplevelse utöver det vanliga. Här är det inte bara de häftiga kostymerna och de oändliga blommorna som kommer att ge dig en fröjd för ögonen. Festivalen visar en av landets mest kulturella tillställningar. Klä ut dig du också och använd dig av vackra smycken för att göra outfiten komplett.

 

Tomorrowland

Om du inte vill åka hela vägen till Mexiko kan du istället ta dig en tur till Belgien och besöka en av de största festivalerna för den som gillar musik. Festivalen hålls under loppet av tre dagar och brukar äga rum någonstans under juli månad. Det vanligaste är i slutet av månaden, runt den 24-25. På den här festivalen får du lyssna på musik från världens absolut bästa och kändaste DJ:s. Tusentals människor samlas från hela världen för att ta del av musiken tillsammans.

Boryeong Mud Festival

Om du inte är rädd för att smutsa ner dig måste du besöka Boryeong Mud Festival i Sydkorea. Festivalen äger rum under juli månad och går ut på att du ska bli så smutsig som möjligt. Jo, det är faktiskt sant. Här samlas människor för att kasta sig runt i lera, rulla runt, kasta på sig själv och kasta på varandra. Det är en mycket rolig festival som kommer att ge dig fantastiska minnen, men kom ihåg att inte ha finskjortan på dig.

Oktoberfest

Varje år kan du besöka Oktoberfest i Tyskland. Det här är en festivalen som de allra flesta hört talas om och som namnet beskriver så är det under oktobermånad som den äger rum. Mer exakt i början av månaden. Det här är utan tvekan världens största ölfestival där människor klär ut sig i vackra folkdräkter och njuter av olika ölslag, härlig musik och en fantastisk stämning. Den här festivalen går så långt tillbaka i tiden att den ses som en mycket speciell tradition. Den första Oktoberfest ägde rum i München redan år 1810.

dante