Bekvämligheter vi saknar på festival

Bekvämligheter vi saknar på festival

Att gå på festival är en upplevelse i sig. Särskilt för de som väljer att campa i festivalområdet. Men oavsett om du spenderar kvällen på en festival eller spenderar flera dagar på en festival så finns det en del bekvämligheter vi saknar under festivalens gång vi annars har enkel tillgång till.

Att kunna tvätta sig ordentligt

Att gå på festival är inte det mest hygieniska du kan göra. Inte ens på bajamajorna har du möjlighet att kunna tvätta dina händer ordentligt. Många bajamajor är utrustade med handsprit, men har du otur så har handspriten tagit slut. Andra gånger då man kan sakna tillgången till ett handfat under en festivalkväll är när du, eller någon annan, har spillt något. Då får man helt enkelt stå ut med att ens kläder är nerstänkta med alkohol eller är leriga efter att du snubblat. Om du bor på en camping kommer du snart bli medveten om att det här med att hålla sig fräsch är inte det enklaste.

Att kunna torka sig ordentligt

På hemmaplan är vi vana att kunna använda oss av handdukstorkar för att enkelt hänga upp våra blöta handdukar och få dem torkade och varma tills nästa gång vi ska använda dem. På festival är det här med en torr handduk något att glömma såvida det inte är strålande sol och du har möjlighet att hänga upp din handduk på tork. Även efter våra toalettbesök på festivalen finns det inte alltid tillgång till pappershanddukar att torka våra händer med.

Att kunna ta nästa buss hem

Beroende på hur långt du rest för att ta dig till festivalen så kan det vara svårt att ta nästa buss hem. I mindre städer är nattbussar en sällsynt syn och att hitta en taxi som tar dig till hotellet kan vara en omöjlighet i samband med en festival då många vill få tag i en taxi samtidigt.

Att kunna ladda telefonen

För att kunna hålla kontakten med ditt sällskap och de du lämnat hemma är det viktigt att ha en mobiltelefon med sig på festivalen. Men ibland tar batteriet slut snabbare än vi tänkt oss och du står där utan en användbar mobiltelefon. Därför ska du ta med dig en powerbank så du kan ladda din mobil även när du inte har tillgång till något uttag eller el och därmed slippa förlora kontakten med ditt borttappade sällskap.

Att använda internet

Även om din mobiltelefon fungerar och är fulladdad under festivalen så är det inte alltid det lättaste att använda den. När ett större antal människor använder internet samtidigt i samma område kan internet vara segt och ibland inte fungera alls. Att ladda upp en snygg bild du tog på din favoritartist eller på dig själv på festivalen kan ta timmar, hur bra nät du än har. Att använda internet för att beställa en taxi hem kan vara krångligt. Om du måste få tillgång till internet under festivalen är det bästa du kan göra att gå utanför området för att få bra nät igen.

dante