Trädgårdsfestival på Sofiero

Trädgårdsfestival på Sofiero

Sverige har många passionerade trädgårdsägare och för dessa arrangeras det folkfester och festivaler, precis som kring mängder av andra kulturella intressen. En av de mest välbesökta är Den Stora Trädgårdsfesten som hålls i Sofieros vackra trädgårdar.

Trädgårdsfest i augusti
Trädgårdsfestivalen på Sofiero är till för alla som brinner lite extra för trädgårdar, balkongodling och annat odlingsrelaterat. Faktum är att denna trädgårdsfest anses vara södra Sveriges mest välbesökta trädgårdsmässa. Även om många botanister förmodligen skulle föredra att besöka en inspirerande trädgårdsfestival under våren så lyckas Sofiero bra med sin trädgårdsfestival, trots att den hålls under sena augusti.

Frottera med experter
Under trädgårdsfestivalen på Sofiero får besökarna möjligheten att bli inspirerade av olika typer av trädgårdar. Självfallet finns också chansen att lyssna på trädgårdsexperter och få proffshjälp. En av de stora höjdpunkterna under 2018 är att britten Monty Don besöker trädgårdsfesten och för den som inte känner till namnet kan sägas att han är författare tillika programledare för flera BBC-program, däribland direktsändningen från Chelsea Flower Show.

International Land Art Festival
Ett annat intressant inslag är att Sverige och Sofiero är värd för International Land Art Festival. Det här betyder att olika nationer kommer tävla i landskapsdesign under Den Stora Trädgårdsfesten.

dante