Tips inför festivalsommaren

Tips inför festivalsommaren

Sommaren är en fantastisk tid för musik, utomhuskonserter och festivaler. Det är verkligen något som har blivit populärt i hela världen och det finns flera olika typer av festivaler som man kan gå på, även om musik är en av de mest populära. I följande inlägg kommer du att finna information om sådant som är viktigt att tänka på innan man ska åka på musikfestival. Det är ju nämligen många saker som kan hända och det gäller att man är förberedd så att man slipper råka ut för några tråkigheter.

Stövlar och regnkläder är bra att ha

Beroende på om man är på en stadsfestival eller på en camping är det självklart lite olika vad man behöver packa med sig. Men eftersom det ofta regnar i Sverige på sommaren kan det vara bra om man får med sig kläder som tål regn. Stövlar är alltid ett bra alternativ, oberoende om man är på en stadsfestival, mitt ute i skogen eller på en åker. Sedan kan det även vara viktigt att ha med sig regnkläder, men om man är på festival vill man ju inte hålla på och bära runt på en massa kläder, utan då kan en poncho vara ett bra alternativ. Denna kan man rulla ihop och lägga ner i väskan och då tar den knappast någon plats alls. Vill man inte, eller har man råkat glömma att köpa detta innan festivalen, är det inte något större problem eftersom de alltid säljer sådana saker normalt sätt på festivaler. Kom dock ihåg att man inte får ta med sig paraply in på en konsert. Det kommer de att plocka ifrån dig när du går igenom säkerhetskontrollen.

En doktor i appen

Tack vare tekniken kan man idag ha en app i vilken man kan snacka med sin doktor. Det här är väldigt bra när man är på festival eftersom man kanske inte kan åka in till vårdcentralen om det börjar göra ont någonstans, eller till distriktstandvården om man plötsligt drabbas av tandvärk. Så se till att du har en app som du kan kommunicera med en läkare i.

Prova något nytt

Det kan vara kul att prova något nytt ibland även om man kanske har sina favoriter när det kommer till festivaler. Men om man kollar i våra guider kanske man kan hitta någon ny festival som man inte hade tänkt på tidigare att man skulle vilja gå på. Just i Göteborg finns det många gratisfestivaler vilket kan göra vardagen lite mer spännande. Sedan finns det väldigt många konserter och Way out West är kanske den mest kända musikfestivalen på västkusten. Varje år lockar den festivalen otroligt många besökare som vill se musik i världsklass. Festivaler bjuder på en hel del skoj.

dante