Svenska sommarfestivaler

Svenska sommarfestivaler

För de flesta i Sverige är sommaren den bästa årstiden. Detta gäller ju givetvis under förutsättning att det är en fin sommar med i alla fall skapligt mycket sol. Vissa somrar får man nöja sig med endast ett par riktigt varma dagar här i Sverige, medan sommaren förra året bjöd på ett helt fantastiskt väder. Den förde med sig fullbelagda stränder, slutförsäljning av kylfläktar i butikerna och en och annan glass slank ner för att svalka de varma kropparna.

Vad kan man göra under den svenska sommaren?

Om vädret tillåter så är möjligheterna oändliga. Som redan nämnt kan man spendera flera härliga dagar på stranden med sol och bad. Man kan även ha en liten pool hemma och njuta i den för att sedan avsluta med lite god grillad mat i trädgården. Om man vill lämna hemmet kan man åka på bilsemester, bege sig ut på picknick eller åka på någon mysig marknad. Sedan finns det ju flertalet festivaler man kan besöka.

Festivaler i Sverige

Att gå på en festival är lite som att gå på en fest. Man vill gärna klä upp sig och känna sig fin och fräsch när man åker på en festival, men man behöver kanske inte slå på stora trumman och klä upp sig i kostym. Ett par snygga chinos och en gant tröja är lagom elegant för att du ska känna dig redo att gå på festival.

Sverige har mängder av festivaler att erbjuda, med aktiviteter för hela familjen oavsett om man har stora eller små barn. De allra minsta kanske bör hålla sig hemma dock.

I den här artikeln kommer vi tillhandahålla lite tips på festivaler, datum samt några av de som uppträder, så håll till godo:

Sommarrock i Svedala går av stapeln mellan 11-13 juli och det är en väldigt populär festival bland skåningarna. Artister som uppträder i år inkluderar bland annat Björn Rosenström, E-type, Hasse Andersson, Timbuktu och Wilmer X.

Way Out West äger rum mellan 8-10 augusti och hålls i Slottsskogen i Göteborg. Festivalen har pågått sedan år 2007 och i år kommer artister som First Aid Kit, The Cure, James Blake och Veronica Maggio inta scenerna.

Piteå Dansar och Ler pågår mellan 24-28 juli. PDOL som festivalen även kallas är en årlig gatufestival som har varit igång i nästan 60 år och man bjuder in både inhemska och utländska artister. Än så länge har inte sommarens program släppts, och vi kan därmed inte säga något om de artister som kommer att spela. Men bor du i närheten så bör du hålla koll nu under våren för att se om någon av dina favoritartister ska spela.

Som sagt är festivalsommaren i Sverige väldigt stor och bred med festivaler från norr till söder. Med lite sökande på Google kan du säkert hitta en festival i närheten av ditt boende. Ha en härlig festivalsommar!

dante