Så får du en bra festival

Så får du en bra festival

Festivaler är underbara under sommaren! Idag finns det så många olika typer av festivaler. Allt från musikfestivaler med camping, till stadsfestivaler. För att få ut det mesta av din upplevelse, vilken festival du än besöker, finns det vissa planeringstips som är bra att följa.

Planera din festival innan du åker

Lägg tid på research och planera din festival för bästa upplevelse. Vilken typ av evenemang är det som du ska besöka? Ska du vara iväg och campa är det viktigt att du har rätt utrustning med dig. Det finns flera olika butiker eller nätbutiker, som partykungen.se där du kan köpa allt du kan behöva ha med dig till festivalen.

Är det en stadsfestival som Way out West i Göteborg du ska på kanske du behöver vara ute i god tid för att kunna boka ett hotellrum för vistelsen, eftersom olika boendealternativ antagligen kommer att bli uppbokade snabbt. Samma gäller för transportmedel, som tåg, till själva festivalen. Vissa festivaler är dessutom så populära att du måste boka och köpa biljetter i väldigt god tid. Ibland säljs biljetterna ut så snart de släpps!

Planera din tid på festivalområdet

Många åker till exempel till en musikfestival för att ett eller flera av deras favoritband eller artister ska uppträda just där. Och då vore det ju väldigt synd om man missade favoriten som är själva anledningen till besöket. Se därför till att planera din tid på området. Spelar några artister samtidigt och vilken artist vill du i så fall helst se? Och hur lång tid tar det att gå mellan de olika scenerna på området? Ja, du märker, planering är ibland a och o för den bästa festivalupplevelsen.

dante