Putte i Parken

Putte i Parken

Article 14

Under sommaren drar festivalen Putte i Parkeni gång och det är en festival som lockar till sig många besökare. Denna festival startade ursprungligen i Värmländska Karlskoga men flyttade inom ett par år till Karlstad och har sedan dess spridit sig till andra städer. Numera är Putte i Parken en slags turnerande festival som besöker 3 – 4 städer varje sommar.

Stadsfestival
Till en början var Putte i Parken en typisk festival dit besökare flockades med tält och gummistövlar men i takt med festivalens utveckling har detta minskat. I samband med festivalens stora omorganisation 2014 blev Putte i Parken snarare en stadsfestival än en klassisk festival, mycket på grund av att festivalen sedan dess samarbetar med olika klubbar och på grund av inträdet är fritt.

Artister
Musiken under Putte i Parken ska innehålla något för alla och det är främst svenska artister som får chansen att uppträda. På listan över tidigare artister finns bland annat Kent och Håkan Hellström.

Städer
Festivalstäderna under 2018 är Karlstad, Leksand och Stockholm, där Karlstads-festivalen varar i tre dagar medan den endast är två dagar lång i de övriga städerna. Putte i Parken har även gästat Örebro 2016 liksom Linköping 2017.

dante