Putte i Parken – en gratis festival

Putte i Parken – en gratis festival

En bra festival med en seriös arrangör och en fest som ska vara till för alla – det är detta som Putte i Parken står för. Putte i Parken förkortas PIP och har anordnats årligen sedan 2008. Den tar plats på flera olika ställen i landet och varje ort innebär 3 festivaldagar. I Putte i Parken spelar en rad välkända artister som alla utgör en perfekt kombination. Det finns alltså inte någon speciell musikgenre som gör festivalen känd – här spelar både små och stora artister. Entrén är alltid gratis sedan ett antal år tillbaka.

Putte i Parken – från början till nu

De första åren hölls Putte i Parken under 3 festivaldagar som nu. Från och med 2009 fram till 2013 utökade man detta till 4 dagar. Sedan 2014 har man dock återgått till de 3 festivaldagarna. Även själva festivalen genomgick en del förändringar – under 2014 blev det gratis för alla att gå in och detta beslut togs då arrangören inte lyckats boka de artister man velat. Den campingen som också funnits i anslutning till festivalen, togs bort. Festivalområdena har också fått fler scener genom åren.

När Putte i Parken startade så var det i Karlskoga som det hela skedde. Sedan flyttade festivalen till Karlstad och en utökning till andra svenska städer började ta vid – bland andra Örebro, Leksand, Stockholm och Linköping. Under 2018 inleds den i Karlstad för att ta sig vidare till Leksand och Stockholm. Expansionen har gjort Putte i Parken till en efterlängtad festival som årligen drar massor av åskådare och besökare. Visst har det krävts stora summor för att arrangera festivalen men smakar det så kostar det, som man brukar säga. Och vem vet, kanske festivalarrangören har varit smart nog att ta ett lån hos Zmarta.se för att dryga ut kostnaderna.

Artister som spelat på Putte i Parken

Schemat för de artister som fått äran att spela under de dagar som Putte i Parken håller på, är många. Det rör sig bland andra om storbandet Kent, Sabina Ddumba, Kicki Danielsson, Håkan Hellström, Shirin och många fler. Varje år kommer nya artister att inta scenerna, vilket gör att Putte i Parken alltid ger omväxling.

En festival som fortsätter…

Trots att många musikfestivaler har drabbats hårt av sexuella övergrepp, vilket har lett till att ett flertal nu har lagt ned eller pausats, anser Putte i parken-arrangören att denna festival “is still going strong”. Det betyder dock inte att övergrepp inte har förekommit här, men man har ändå valt att inte lägga ned den. Istället har man lagt ned stora resurser på säkerhet för att sluta hemsökas av respektlösa fån som förstör för andra, men huruvida man helt och hållet får bukt med det, får bara framtiden utvisa så småningom.

dante