Kendrick Lamar till Way Out West

Kendrick Lamar till Way Out West

En av Sveriges stora festivalnyheter är att Kendrick Lamar kommer till Göteborg och Way Out West 2018. Arrangören säger sig själv vara ”sjukt stolt” över att kunna presentera Kendrick Lamar som huvudakt. Kendrick Lamar är en amerikanske hiphopartist som har blivit ofantligt populär världen över. I Sverige har han kommit att bli så pass populär att biljetterna till hans uppträdande i Globen 2017 sålde slut på några få minuter.

Kendrick Lamar kommer från det omtalade området Compton i Kalifornien, där han bland annat blev influerad av storheter såsom Tupac Shakur och Dr. Dre. Han har haft samarbeten med många renommerade artister, däribland Dr. Dre, Rihanna, J. Cole med fler och han är sannerligen en rappare att hålla ögonen på.

Lamar är född 1987 och har varit aktiv sedan 2003 – 2004 men det är alltså under de senaste åren som han har blivit en känd rappare i Sverige. Under 2011 kom hans album Section.80 och den fick ett sådant genomslag att den sålde guld. Även efterföljande album har rönt stora framgångar, däribland albumet DAMN som släpptes 2017. I USA har Kendrick Lamars sålt miljontal album och än verkar denna framgångssaga inte vara över.

dante