Festivaler i sommar

Festivaler i sommar

Är du redan nu taggad på sommarens alla festivaler? Det är du inte ensam om utan många kan inte vänta tills dess att solen skiner och festivaldagarna startar. Kanske har du redan nu köpt biljetter till sommarens viktigaste festivaler eller så planerar du rent ut av att åka utomlands för att gå på en festival. Det har förekommit många diskussioner i Sverige angående vilka regler privata arrangörer får använda sig av när det kommer till vilka de tillåter och inte tillåter på sin festival. Bland annat har festivalen Statement fällts för diskriminering. Tanken bakom Statement var att män inte skulle vara tillåtna på festivalen och att detta skulle vara en festival endast för kvinnor. Anledningen var att kvinnor ska kunna känna sig trygga när de går på festival och inte ska behöva oroa sig för att bli antastade, Man har dock slagit fast att det inte är acceptabelt att utesluta en hel grupp från en festival på grund av kön.

För företag är sommarens festivaler en utmärkt plats för att syssla med factoring och för att se till att göra ens varumärke känt. Detta kan man göra genom att exempelvis sponsra festivalen. Då otroligt många människor rör sig på festivaler är det en bra marknadsplats.

En festival ska givetvis vara en trygg plats för alla inblandade och detta gäller även att ingen ska bli kränkt. Det finns många festivaler för dig som vill gå på festival i Sverige i sommars. Göteborgs visfestival är bara en av dem alla. Faktum är att du kan boka biljetter till denna redan nu. Festivaler är för många en naturlig del av sommaren och det är en plats att mötas på, att umgås med gamla vänner och även att träffa nya vänner samtidigt som man har chansen att se och lyssna på riktigt duktiga artister. Festivaltiderna är en tid av långa sommarnätter och av glädje. Många tänker inte på hur unikt det är för Sverige att solen inte går ned under sommaren och att natten är nästan lite ljus som dagen, det är till stor del detta som gör festivalerna så magiska som de faktiskt är.

I Sverige är människor väldigt duktiga på att uppskatta sommaren och att göra det bästa av den, detta har sannolikt att göra med att sommaren är mycket kortare och något kallare än i många andra länder och att man ser därför till att göra det allra bästa av sommardagarna. Detta gör att svensk sommar är något utöver det vanliga och de varma dagarna uppskattas från morgon till kväll. Festivalerna tar över på natten och tillåter dig att förlänga sommaren ytterligare och skapa minnen för livet. På många festivaler kan man dessutom sova i tält om man inte bor i närheten eller vill boka ett hotellrum.

dante