Festivalen i Emmaboda

Festivalen i Emmaboda

Någonstans i mitten av Småland ligger tätorten Emmaboda. Platsen finns närmare bestämt i Kalmar län, ungefär mittemellan Kalmar, Växjö och Karlskrona. För de allra flesta vore Emmaboda förmodligen ganska okänd om det inte vore för en sak; Emmabodafestivalen.

Under 30 år har Emmabodafestivalen arrangerats i Emmaboda där denna festival såg dagens ljus under 1988. Frågan är dock om Emmabodafestivalen verkligen kan ha kallats för festival till en början? 1980-talets Emmabodafestival pågick nämligen under en enda dag och på scen framträdde en ynka artist. Med åren har Emmabodafestivalen dock vuxit till en festival som drar till sig mängder av artister, både från Sverige och från övriga världen.

2018 års festival
Artistsläppet för 2018 sker successivt och bland de nu kända artisterna som kommer uppträda på Emmabodafestivalen kan nämnas Kapten Röd, Kornél Kovács och Tommy Cash med fler. Listan av artister brukar dock bli lång och under 2017 sågs till exempel Markoolio, Basshunter och Alan Walker. Själva festivalen pågår under slutet av juli och i vanlig ordning är det föreningen Vinterbadarna som arrangerar Emmabodafestivalen. Biljetter till festivalen säljs genom Nortic och eftersom Emmabodafestivalen är en populär festival så gäller det att vara på hugget då biljetterna snabbt säljer slut.

Transport till festivalen
Till Emmaboda reser du enkelt med tåg eftersom Emmaboda har blivit något av en järnvägsknut. Det går också bra att köpa en plats på Festivalbussen som har avgångar från många olika svenska orter, däribland Malmö, Stockholm, Göteborg och Umeå. Festivalbussen är Sveriges största arrangör av resor till festivaler, både inom Sverige och ut i övriga världen, där det uppges att 15000 personer årligen reser med denna researrangör.

dante