Evenemang i Göteborg 2019-2020

Evenemang i Göteborg 2019-2020

Oavsett om du är musiknörd, shoppingsugen eller gourmand finns det någonting att upptäcka i Sveriges trevligaste stad Göteborg. Det är dags att planera och förbereda för hösten/vintern 2019 och våren 2020.

Succéfestivalen fortsätter

Trots en dom från Diskrimineringsombudsmannen hängande över sig lever musikevenemanget Statement vidare. Nästa gång blir det dock i något annorlunda skepnad, då deltagarna (med Emma Knyckare i spetsen) drar ut på klubbturné.

Statement blir helt enkelt en ambulerande festival i miniformat, som också fortsättningsvis riktar sig till icke-binära, transpersoner och kvinnor. Under hösten 2019 gästas ett flertal städer, enligt Emma Knyckare i DN som var med och grundade festivalen.

Från festival till klubbturné, på scen kommer enbart kvinnliga artister uppträda även i fortsättningen och tillsammans med Knyckare gör man nedslag i bland annat Malmö, Göteborg och Umeå under hösten.

Fler succéer

European Choir Games

Mellan den 3 och 10 augusti avgörs European Choir Games i Göteborg. Det är en form av körslag med tusentals deltagare från all världens hörn, som träffas runt omkring i Göteborg för att fylla staden med vacker körsång under en hel vecka.

2019 deltog omkring 6000 deltagare från omkring 50 olika länder. I samarbete med volontärer, publiken och diverse samarbetspartners fyllde man Partille Arena i en fantastisk finalkonsert, med bland andra Göteborgs Symfoniker och musikalartisten Annika Herlitz på scen. Cirka 400 körsångare stod också på scen, dirigerad av Fred Sjöberg.

Gothenburg Culture Festival

I samband med European Choir Games anordnas även Göteborgs Kulturkalas, eller som det numera heter, Gothenburg Culture Festival. Evenemanget, som är årligen återkommande, sträcker sig mellan den 6 och 11 augusti och lockar publik i alla åldrar för hela familjen och av olika ursprung. Med ett tusental fria och öppna aktiviteter kan alla och envar frossa i olika kulturevenemang då det bjuds på allt från opera och teater till karnevaler, gatuteater, slöjd, litteratur, film och konst.

En Öl & Whiskymässa

Oavsett vad man föredrar, öl eller whisky, är detta en mässa för olika stilar och smaker. Mässan hålls mellan den 3-4 april 2020 på Svenska Mässan i Göteborg och lockar årligen människor med olika förkunskaper och intressen.

Nybörjare eller finsmakare – här erbjuds unika möjligheter att prova på olika varumärken och produkter, som man vanligtvis även kan hitta på vinoteket.se, samt att botanisera bland smaker och klassiska bryggerier med dess stora variation av whisky- och ölsorter.

Halloween på Liseberg

Under hela oktober och november månad förvandlas nöjesparken Liseberg till ett spöklikt och äventyrsfyllt paradis för alla som vill. Det numera traditionsenliga Halloweenfirandet i parken är både stämningsfullt, läskigt och roligt! Under de här månaderna förvandlas också resten av staden till det Göteborgarna själva kallar för “Höststaden”, där det bjuds mängder med höstaktiviteter såsom marknader och annat mys.

Julstaden Göteborg

När november så sakteliga går över i december förvandlas Höststaden till Julstaden, och Göteborg får en ny skepnad i form av miljontals juleljus, julmarknader, körsång och såklart – Jul på Liseberg. Att Göteborg är en fantastiskt och vänlig julstad går inte att ta miste på, för hit färdas människor ifrån hela världen för att uppleva den gemytliga och öppna atmosfären.

dante