Besök Stockholms Kulturfestival

Besök Stockholms Kulturfestival

Article 2

Under sensommaren fylls Stockholm av liv och rörelse när Stockholms Kulturfestival går av stapeln. Denna festival har arrangerats årligen sedan 2006 av Kulturförvaltning i Stockholm och Stockholms Stad men festivalens historia är längre än så den innan 2006 gick under namnet Under Konstruktion.

Centralt evenemang
Under 2018 pågår Stockholms Kulturfestival under fem dagar och det är en festival som involverar stora delar av staden. Många av festivalens arrangemang är placerade väldigt centralt i Stockholms innerstad medan en del andra hittas lite mer utspritt. Under festivalen pågår det bland annat aktiviteter runt Kungsträdgården, Gustav Adolfs Torg, Skeppsbron och Norrbro. Föga förvånande drar denna kulturella festival till sig en stor skara besökare och antalet har uppskattats till att ligga runt 750000 personer.

Något för alla
Under Stockholms Kulturfestival firas kulturens många olika delar. Stockholms Kulturfestival är således inte enbart en musikfestival utan där finns också många andra kulturella inslag. Självfallet gästas festivalen av både kända och okända artister likväl som den innehåller inslag från teater, dans, traditionell konst, street art, fotokonst och litteratur. Enligt festivalen finns det runt 600 olika programpunkter att välja mellan under Stockholms Kulturfestival.

Guidade stadsvandringar
I princip allt under Stockholms Kulturfestival är gratis men det finns ett undantag; guidade stadsvandringar. Under festivalen anordnas nämligen stadsvandringar som har olika utgångspunkter och som alla kretsar kring olika teman.

Ny ledning
Nytt för 2018 är att Stockholms Kulturfestival har fått två nygamla ansikten som ansvariga för festivalen. Det är dels Linnéa Rosén som blir verksamhetsansvarig och det är dels Philippa Staffas som blir konstnärlig ledare, där de båda ersätter festivalens grundare Claes Karlsson. Både Linnéa och Philippa har dock arbetat med Stockholms Kulturfestival under många år.

dante