Årets smarrigaste festival

Årets smarrigaste festival

Festivaler förknippas ofta med musik och musiker men de behöver inte något att göra med denna genre eller denna typ av artist. En alternativ typ av festival är Choklad, lakrits och delikatessfestivalen vilken årligen har hållit hus i Göteborg under det senaste decenniet. Enligt arrangören är den Sveriges smarrigaste festival och under festivalen bjuds besökarna på godbitar från världens alla hörn.

Under 2018 hålls Choklad, lakrits och delikatessfestivalen i Göteborg under tre dagar 7 – 9 september. Platsen för detta chokladkalas är Eriksbergshallen på Hisingen och 2018 blir det tolfte året som festivalen anordnas i Göteborg. Under 2018 sprids denna smakfulla festival även till andra delar av Sverige, däribland Örebro 23 – 25 februari och Jönköping 9 – 11 mars.

Ätbart utbud på festivalen
Denna festival är alltså en festival för alla de som gillar det goda i livet och på plats finns mängder av utställare inom matartisteri såsom chokladkreatörer, lakritsälskare och andra företag och personligheter som har mathantverk som en stor passion. Där kommer också finnas utställare som tillverkar karameller, fudge, glass, tårtor, bröd och bakverk. Bland delikatesserna finns framställare av ost, charkuterier, fiskprodukter, oljor, vinäger, honung och marmelad. Ett annat inslag är produkter som är ekologiska, fairtrade eller som fokuserar på hälsa, såsom olika växtpulver och bröd bakade på alternativa ingredienser.

Upptäck okända drycker
Choklad, lakrits och delikatessfestivalen nöjer sig inte med att erbjuda ätbara godsaker och delikatesser. Under festivalen får besökarna nämligen chansen att se, smaka och köpa med sig olika typer av drycker. Även dessa är självfallet äkta hantverk och det är produkter som du oftast inte hittar i ordinära matbutiker. Flera kafferosterier är närvarande och teproducenter liksom kaffe- och tebutiker. Därtill går det också att finna en och annan sodatillverkare bland utställarna.

Ett ganska nytt inslag på Choklad, lakrits och delikatessfestivalen är att producenter och importörer av ädla drycker också finns på plats. Besökare kan smaka på viner, champagne, whiskey, vodka, svensk sprit och så vidare men här gäller naturligtvis svensk lag så besökaren måste ha fyllt 18 år för att få ta del av dessa drycker.

Provsmaka
Under Choklad, lakrits och delikatessfestivalen går det också att köpa biljetter till kombinerade föreläsningar och provsmakningar – med eller utan alkohol. Här finns provsmakningar av fin champagne till en lägre penning, av rom och choklad tillsammans med romkonnesören och kakaoodlaren Duane Dove, av lakrits från Lakritsfabriken och av ecuadoriansk choklad toppad med norrländska örter tillsammans med entreprenören ChokladJenny från Vintage Plantations.

dante