Åk på ditt livs festival

Åk på ditt livs festival

Att åka på festival är i sämsta fall en smårolig upplevelse och i bästa fall ett minne för livet. För många är festivalen ett tillfälle att få leva ut och känna sig fri på ett sätt som är omöjligt i det vanliga samhället. Festivalen är en fristad för fest och musik och ett tillfälle att träffa nya vänner och förenas flera dagar i sträck.

Oavsett vilken typ av musik du själv föredrar finns det alltid en festival för dig. Föredrar du hårdrock är

Sweden rock ett utmärkt alternativ och dras du mer till visor är kanske visfestivalen i Västervik att föredra. Känner du dig för gammal för att kräla runt i lera och förstöra ryggen i tält kan du alltid besöka en av alla stadsfestivaler som Way out west eller helt enkelt boka ett hotellrum i närheten av den festival som du föredrar.

Glöm inte att skaffa minnen

Dagarna på en festival går fort och även om det just då känns som att lyckan ska vara för evigt så är du tyvärr snart på väg därifrån. Att fotografera mycket och filma dina upplevelser är en självklarhet, men också att köpa merchandise från såväl dina favoritband som från festivalen själv. Det kan handla om allt från Paraplyer med tryck av ditt favoritband, T-shirts eller skivor som du dessutom kan få signerade om du har riktigt tur. Därmed har du ett minne med dig som varar resten av livet.

Besök festivaler gratis

För den som har ont om pengar och inte har råd att punga ut tusentals kronor för inträde och tältplats är det alltid en god idé att kolla upp ifall festivalens arrangörer behöver volontärer. Många är de fattiga eller sparsamma ungdomar som fått se sina favoritband i utbyte mot att kolla biljetter, visitera besökare eller hålla koll på publiken vid scenen. Nackdelen är att du måste arbeta en del av tiden, men fördelen är att du förutom inträde till festivalen ibland också får backstagepass och därmed får chansen att springa på dina idoler.

Var försiktig med vilken festival du besöker

De flesta festivalerna är givetvis seriösa aktörer med goda kunskaper i hur man hanterar stora mängder människor och får stora evenemang att fungera. Men det finns exempel på hur vissa

lovar mer än de kan hålla med fasansfulla konsekvenser för besökarna. I dokumentären Fyre Festival på Netflix kan du se hur en entreprenör lyckas få med sig flera stora influencers på att bygga luftslott och sälja in en paradisfestival på en paradisö som de aldrig hade en chans att förverkliga. Detta tillhör lyckligtvis undantagen. Så tveka inte att besöka en av alla seriösa festivaler som finns tillgängliga i såväl Sverige som i resten av världen.

dante